18 Nis 2021

Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri

Saç Dökülmesinden Kurtulma
Hepimiz daha sağlıklı saçlara sahip olmak isteriz öyle değil mi?

Biz de sitemizde sizlere saç dökülmesini önlemek için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizlere tanıtıyoruz.

Saç dökülmesini önlemek için yapılacak ilk şeylerden biri de saçların yıpranmasından kaçınmaktır. 

Bu sebeple saç sağlığı açısından saç fırçası veya sık dişli tarak kullanmamakta fayda vardır. 
Özellikle banyodan sonra ıslak kafayı direk olarak taramamak saçların dökülmesine karşı iyi bir önlem olacaktır, ayrıca böylece saç kırılması da azalır. 
Banyodan sonra ıslaklığı usulca havlu ile gidermek saç sağlığı açısından daha iyidir. Saçları kurutmak için saç kurutma makinesi veya saç ısıtma makinesi kullanmak saçların dökülmesini önlemek istiyorsanız, kaçınmanız gereken şeylerdendir. Saç bakımı açısından en güzeli saçların kendiliğinden kurumasıdır. 
Zorunlu hallerde saçlarınızı ısıyla kurutmanız gerekebilir, bu hallerde saç sağlığı açısından düşük sıcaklıkları kullanmaya özen göstermelisiniz.
Saç sağlığı açısından beslenmenizde biyotinli soya türünden yiyeceklerle beslenmeye özen gösterin, ayrıca soya protein açısından zengin bir madde olduğu için ayrıca saç bakımı için faydalıdır. Biyotin saç sağlığınız ve canlı saç derisi için önemli bir maddedir. Özellikle erkeklerin saç dökülmesini önlemek için önemlidir. 
Biyotin içeren besinler, mercimek, bulgur, fasulye, soya, ayçiçeği, yulaf, pirinçtir.
Saç dökülmesini önlemek için etkili yöntemlerden biri de saç bakım kürleri uygulamaktır. 
Saçın dökülmesine neden olan bazı bakteriler ve minareller vardır. Bunları etkisiz hale getirmek için uygun yollardan biri çay ağacı yağıdır. 
Çay ağacı yağından 10 damla kullanarak bunu saç derisine temas edecek şekilde masajla yedirin, bir süre bekledikten sonra zeytinyağlı sabun yardımıyla  temizleyin.
Yine saç bakımı için silisyum ve biyotin içeren saç bakım ürünlerini eczanenizden temin edebilirsiniz.
Vitaminler de saç dökülmesini önlemek için hayati önem taşımaktadır. C vitamini ve E vitamini saç sağlığı ve saç bakımı açısından çok ama çok önemlidir.
Aşağıda saç sağlığı için, saç dökülmesini önlemek için önemli olan besin ve yardımcı maddelerin kısa bir listesini vereceğim.
Jojoba yağı
Papatya
Kadife çiçeği
Ginseng
Çarkıfelek çiçeği
Soya
Saç dökülmesini önlemek için A vitaminini fazla almamak gerekir, zira A vitamini saç dökülmesini hızlandırabilir. Deniz suyu ve güneş de saç dökülmesini hızlandırabilir.
Peki siz saç dökülmesine karşı ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz? Bunları buraya yorum yazarak paylaşabilirsiniz.
Sağlıklı bir saç dileklerimizle.

--

#saç dökülmesine karşı doğal çözümler
#saç dökülmesine bitkisel çözüm
#saç dökülmesini önlemek için yapılması gerekenler
#saç dökülmesine ne iyi gelir evde çözüm
#saç dökülmesine bitkisel çözüm zeytinyağı
#saç dökülmesi nedenleri
#saç dökülmesi nasıl önlenir? 

--

DMCA.com

1 yorum:

  1. Valla ben saç dökülmesini engellemek için kremlere,şampuanlara ve serum gibi şeylere çok para verdim ve kullandım ama pek etki etmedi..Bu yazdıklarınızı da deneyeceğim..Etkili olursa dileyin benden ne dilerseniz :D

    YanıtlaSil